Magdalena Thé (Dutch)

Nederlands/ English

MAGDALENA THÉ
Mental Health Therapeut

OPLEIDING
M.Sc. Mental Health Counseling (University of Massachusetts, MA, USA)
M.A. in Cultuur, Organisatie en Management (Vrije Universiteit, Amsterdam, Netherlands)

ACCREDITATIES & PROFESSIONELE LIDMAATSCHAPPEN
U.S. National Board of Certified Counselors (NBCC)
American Mental Health Counselors Association (AMHCA)

WIE BEN IK?
Om jou een beeld te geven van mijzelf en mijn achtergrond, vertel ik je graag meer over mijzelf.

Als een therapeut ga ik een partnership me je aan en ondersteun ik jou in jouw eigen groeiproces. Ik hanteer een holistische aanpak en kijk naar innerlijke, emotionele, spirituele, fysieke gezondheid en gedrag. Samen werken we eraan om jou weer in balans en in contact met jezelf te brengen, zodat jij vanuit je eigen krachten kan leven zoals jij dat wilt.

Ik ben in Nederland opgegroeid en kom uit een Indonesisch gezin van Chinese voorvaderen. Door mijn eigen ervaringen begrijp ik de cross-culturele en identiteitsvraagstukken die zich kunnen voordoen wanneer je uit twee verschillende culturen komt en in een derde cultuur woont.

Sinds 1994 woon ik als een expat in het buitenland en ik kan me daardoor goed inleven in veel voorkomende problematieken, vraagstellingen en emotionele stressoren die er onder expats leven, vooral waar het de “trailing spouse” betreft.

Zo’n 12 jaar geleden heb ik een ommezwaai in mijn carrière gemaakt en ben ik de schoolbanken weer ingedoken om een Masters in Mental Health Counseling aan de Universiteit van Massachusetts, Boston te doen. Voorafgaand daaraan lag mijn werkervaring op diverse gebieden waaronder het bedrijfsleven (voornamelijk HR services), ondernemerschap, vrijwilligers- en humanitair werk. Al deze ervaringen helpen mij te relateren aan mensen van diverse achtergronden.

MIJN WERKWIJZE
Mijn aanpak is sterk gebaseerd op hechtingstheorie en interpersoonlijke neurobiologie: het menselijk brein verandert en groeit door onze interacties. Met andere woorden, wij ontwikkelen ons door de relaties die wij hebben. In mijn werk belicht ik wat zowel op het interpersoonlijke als het innerlijke vlak speelt. Ik ben altijd hoopvol over het potentiële wat er in jou ligt en werk graag aan het verder opbouwen van jouw eigen sterke kanten en resources. Als het geloof voor jou een resource is dan kan ik dat ook in ons werk integreren, ongeacht je religie of spirituele praktijk.

Daarbij ga ik ook lichaamsgericht te werk: Ieder lichaam heeft zijn kracht en wijsheid. Door (weer) te leren volledig met je eigen lichaam in contact te staan, en jezelf te “belichamen” in het hier-en-nu, en door beter te leren luisteren naar de taal van de “felt sense” kan je putten uit de diepe wijsheid van je lichaam om zo weer vaste grond onder je voeten te krijgen. Voornamelijk met traumaverwerking ga ik somatisch te werk.

Ik ervaar het als zeer dankbaar werk om jou te helpen optimaal te leven. Ik help graag mannen, vrouwen en tieners in hun kracht die lijden aan angststoornissen en depressie, die gestresseerd zijn, die het moeilijk vinden om hun woede te reguleren, die relatieproblemen hebben of ondersteuning nodig hebben bij rouwverwerking, ziekte, burn-out, conflict situaties en transities, en die willen helen van trauma’s in hun leven.

Het gebied van trauma fascineert mij en ik volg het werk van bekende trauma specialisten en wetenschappers zoals Dr. Bessel van der Kolk en Dr. Peter Levine. Ik gebruik Brainspotting, een neurobiologische methode dat ontwikkeld is door Dr. David Grand en is gebaseerd op het zelfhelend vermogen van het lichaam — leer hier meer over Brainspotting. Mijn leerproces blijft in beweging, hetgeen ook een vereiste ik om mijn certificatie door NBCC (National Board for Certified Counselors) in de VS te behouden.

Mijn passie voor mensen uit zich ook in vrijwilligers en humanitair werk. Ik heb in Papua voor Artsen Zonder Grenzen gewerkt, en ook menige jaren in Peking als vrijwilligster gewerkt voor Magic Hospital, een organisatie die zich inzet voor zieke en onderbedeelde kinderen. In Jakarta verzorgde ik spel- en creatieve groepstherapie voor vluchtelingen en terminale kinderen en hun families in een ziekenhuis.

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin en onze vrienden (zowel viervoetig als tweevoetig). Ik ben gek van dansen, reis en lees graag, hou van yoga, meditatie, duiken en skiën.

TALEN

Nederlands (moedertaal), Engels (vloeiend), Bahasa Indonesia, Duits, Frans, Mandarijn Chinees (beginners)

Klik hier om terug te gaan naar de Rekindle Clinicians pagina.